semua Kategori
kes

Bangsal Letak Kereta yang dipasang di tanah

Masa: 2022-12-22 Hits: 55

Dalam latitud pertengahan, kedua-dua jenis kurungan dibentangkan secara berbeza. Kurungan tetap dan boleh laras tetap menghadap utara-selatan, dan kurungan penjejakan menghadap timur-barat. Pada musim sejuk walaupun penjanaan kuasa adalah lebih rendah daripada pendakap tetap. Jika di kawasan latitud rendah, kurungan penjejakan akan menghasilkan lebih kuasa daripada kurungan tetap.

Pendakap boleh laras tetap adalah untuk melaraskan sudut kecondongan pendakap tetap secara berkala pada titik belok perubahan sudut kejadian matahari untuk meningkatkan penyerapan cahaya matahari langsung.  

Pendakap boleh laras tetap adalah berdasarkan pendakap tetap, dan sudut dilaraskan dalam bulan atau musim yang berbeza untuk meningkatkan penjanaan kuasa.

Kami juga telah memasang dua jenis kurungan boleh laras secara manual di kawasan ujian kami, yang serupa dengan kurungan pengesan dalam rupa, menghadap arah yang berbeza, dengan struktur mekanikal dan bahan keluli yang sama.

Perbezaan utama ialah pendakap penjejakan dikawal secara automatik, manakala pendakap boleh laras secara manual adalah untuk melaraskan sikap panel PV secara buatan.

Perbezaan utama ialah pendakap penjejakan dikawal secara automatik dan pelarasan manual adalah untuk melaraskan postur panel PV secara buatan. Solstis musim panas 15°, ekuinoks musim luruh 25°, kedudukan pelarasan solstis musim sejuk 35°, boleh dilaraskan dalam empat kali setahun.

1
2
3
4

Kategori panas