semua Kategori
kes

PV Atas Bumbung Kediaman

Masa: 2022-12-22 Hits: 59

Pendakap boleh laras tetap adalah untuk melaraskan sudut kecondongan pendakap tetap secara berkala pada titik perubahan sudut kejadian suria untuk meningkatkan penyerapan cahaya matahari langsung dan menambah baik penjanaan kuasa di bawah syarat kos meningkat sedikit daripada pendakap tetap.

Oleh kerana lokasi yang sama dalam sehari sudut ketinggian matahari sentiasa berubah, jadi sudut kecondongan tatasusunan fotovoltaik dalam masa yang berbeza untuk menerima sinaran suria maksimum juga berubah, untuk sistem fotovoltaik yang disambungkan dengan grid sudut kecondongan tatasusunan fotovoltaik biasanya dipilih sepanjang tahun untuk menerima jumlah maksimum sinaran pada satu sudut, boleh laras tetap adalah berdasarkan jenis tetap, dalam bulan yang berbeza atau musim yang berbeza untuk melaraskan sudut untuk meningkatkan penjanaan kuasa.

Sistem pengesanan PV mengintegrasikan mekanik struktur, mekanik bendalir, pemacu mekanikal, sistem brek, Kawalan elektronik dan pengetahuan profesional pelbagai disiplin lain, boleh merealisasikan modul PV menjejaki putaran matahari, dan meningkatkan kecekapan penjanaan kuasa fotovoltaik, dan dibandingkan dengan saiz yang sama. stesen janakuasa tetap Berbanding dengan stesen janakuasa tetap dengan saiz yang sama, kapasiti penjanaan kuasa boleh ditingkatkan sebanyak 5% hingga 25% (ditentukan oleh cahaya kawasan yang berbeza). Ia juga stabil dalam operasi dan rendah dalam kos penyelenggaraan.

Sistem pendakap pengesanan terdiri daripada tiga bahagian: sistem pendakap, sistem pemacu dan sistem kawalan elektronik.

Sistem kawalan elektrik terutamanya termasuk kotak kawalan elektrik, kotak kawalan komunikasi dan penderia kelajuan angin, dan platform awan.

Sistem pemanduan terutamanya termasuk motor elektrik, peredam, transmisi, galas, tempat duduk galas, dsb. Sistem sokongan terutamanya termasuk tiang, rasuk silang, purlin, dsb.  

Syarikat kami boleh menyediakan perkhidmatan reka bentuk sistem pengesanan mengikut keperluan pelanggan.

1
2
3
4

Kategori panas